Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα τοποθετούμε στο μίξερ (στους κόφτες) τις φλούδες μανταρινιού αφού τις πλύνουμε καλά και το αμύγδαλο και τα αλέθουμε.
- Τοποθετούμε τη ζάχαρη με το χυμό μανταρίνι σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε μέσα τα αλεσμένα υλικά (φλούδες και αμυγδαλόψιχα).
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορούμε να το πλάσουμε.
- Παίρνουμε κουταλίτσα μείγματος στο χέρι και την πλάθουμε σε μπαλίτσα.
- Κάθε φορά που πιάνουμε καινούργιο μείγμα βουτάμε τα χέρια στο αλκοόλ, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσουμε.
- Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά πάνω σε σχάρα ή σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και όταν τα ακουμπάμε με το δάχτυλο να μην έχουν καθόλου υγρασία, ούτε να κολλάνε. Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες.
- Έπειτα τα τυλίγουμε (τα ρολάρουμε) σε άχνη ή κρυσταλλική λευκή ζάχαρη.