Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.
- Κόβουμε στη μέση της πιπεριές και αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες.
- Τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες μισού εκατοστού.
- Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε 5΄ να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5΄.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπαλσάμικο, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους.
- Αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει και τη σερβίρουμε παγωμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν, μάλιστα, μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο γίνεται τέλεια.