Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.
Κόβουμε στη μέση της πιπεριές και αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες.
Τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες μισού εκατοστού.
Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε 5΄ να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπαλσάμικο, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους.
Αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει και τη σερβίρουμε παγωμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν, μάλιστα, μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο γίνεται τέλεια.
Εάν σας άρεσε αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με πιπεριές, φτιάξτε και τη σαλάτα ψητές πιπεριές φλωρίνης ή τις γεμιστές πιπεριές με τυρί.