Πολύχρωµη σαλάτα µε πιπεριές
Για την πολύχρωµη σαλάτα µε πιπεριές
Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες για να φτιάξουμε την σαλάτα με πιπεριές. Τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες μισού εκατοστού. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε 5΄ να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπαλσάμικο, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
Αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει και τη σερβίρουμε παγωμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν, μάλιστα, μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο γίνεται τέλεια.
Εάν σας άρεσε αυτη η πολύχρωμη σαλάτα με πιπεριές, φτιάξτε και τη σαλάτα ψητές πιπεριές φλωρίνης ή τις γεμιστές πιπεριές με τυρί.
Η πολύχρωμη σαλάτα με πιπεριές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, συνοδεύει ιδανικά κρέας και πουλερικά. Δοκιμαστε να συνοδέψετε με αυτη τη σαλάτα την παρακάτω συνταγή.