Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες. Τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες μισού εκατοστού. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε 5΄ να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπαλσάμικο, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
Αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει και τη σερβίρουμε παγωμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν, μάλιστα, μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο γίνεται τέλεια. Συνοδεύει ιδανικά κρέας και πουλερικά.