Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΩΤΕ µΕ ΚΡΕµΑ ΤΥΡΙΟΥ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΩΤΕ µΕ ΚΡΕµΑ ΤΥΡΙΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΩΤΕ
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1΄ το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το πράσο.
- Τα αφήνουμε 4΄- 5΄ σε χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι.
- Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 4΄- 5΄ να πιει τα υγρά του και να πέσει ο όγκος του.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.
- Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο τυρί και ανακατεύουμε 1΄- 2΄ να γίνει κρέμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε με τσιπς πίτας, φρυγανισμένο ψωμί ή συνοδεύουμε πουλερικά και κρεατικά.
- Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με μείγμα τυριών που λιώνουν και να το βάλετε κάτω από το καυτό γκριλ για 2-3 ‘ να λιώσουν τα τυριά και να έχει το ντιπ τυρένια, μαστιχωτή υφή.
Tips
- Μια με δύο κουταλιές βαλσαμικού στο τέλος απογειώνουν τη γεύση.