Καλιτσούνια

Η παραδοσιακή συνταγή για καλιτσούνια με τα κλασικά υλικά, αλεύρι, μυζήθρα και μέλι που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Εύκολη
1:00

35τμχ

30 λεπτά

30 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  3. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Περνάμε τη μυζήθρα από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα και το άνθος αραβοσίτου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
  2. Αλείφουμε με λάδι τις θήκες τάρτας. Παίρνουμε λίγη ζύμη, όσο ένα μικρό καρύδι, τη βάζουμε στο κέντρο της θήκης και την απλώνουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια της θήκης.
  3. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά γέμιση και αφού την απλώσουμε ομοιόμορφα σε όλη τη θήκη, αλείφουμε με λίγο από τα χτυπημένα αυγά με νερό (για χρώμα) και ρίχνουμε και λίγη κανέλα.
  4. Τσιμπάμε γύρω γύρω τη ζύμη να σχηματιστεί το χαρακτηριστικό σχήμα.
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλες τις θήκες. Όταν τελειώσουμε, βάζουμε τις θήκες σε ένα ταψί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20΄-30΄, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Όταν βγάλουμε τα καλιτσούνια από το φούρνο, τα βγάζουμε από τις θήκες και ρίχνουμε από πάνω τα νεραντζόφυλλα για άρωμα.
Απόρρητο