Ζυμαρόπιτα Ηπείρου

Παραδοσιακή ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα με τυρί, γνωστή και ως κορκοτό. Μια εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή με λίγα και αγνά υλικά για νόστιμη πίτα χωρίς φύλλο, με τραγανή υφή και απίστευτη γεύση. Δοκιμάστε την είναι φανταστική!

Εύκολη
0:40

20

10 λεπτά

30 λεπτά

ζυμαρόπιτα

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε πρώτα σε μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα, το αλεύρι και τον τραχανά.
  3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  4. Βουτυρώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί για πίτα.
  5. Αδειάζουμε τον πηχτό χυλό σε λεπτή στρώση 1 με 1, 5 εκ. ύψος.
  6. Από πάνω σκορπάμε μικρά κομματάκια βούτυρο.
  7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tips

  • Όσο πιο λεπτό γίνει το κορκοτό τόσο πιο τραγανό και νόστιμο είναι.
Απόρρητο