Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ
- Βάζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, το λάδι, το ξίδι και το αλάτι.
- Λίγο λίγο και ζυμώνοντας προσθέτουμε νερό.
- Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι εύπλαστη και μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια.
- Την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε εννέα κομμάτια όμοια.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι από τη ζύμη σε φύλλο μεγέθους μικρού πιάτου.
- Αφού τα ανοίξουμε όλα, τα αλείφουμε με πινέλο με τρία φύλλα μαζί.
- Το πάνω φύλλο σε κάθε τριάδα δεν το αλείφουμε.
- Έχουμε σχηματίσει μέχρι τώρα τρεις τριάδες φύλλων.
- Τις βάζουμε σε δίσκο, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει το φυτικό βούτυρο ενδιάμεσα και να κάνει στρώσεις.
- Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, και πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο, ανοίγουμε με τις τρεις στοιβαγμένες τριάδες τρία μεγάλα φύλλα.
- Τα αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο ελαφρά να τραβήξουν την υγρασία τους.
- Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες μακρόστενες.
- Κατά μήκος κάθε λωρίδας βάζουμε από λίγη γέμιση.
- Κλείνουμε σε ρολό τη λωρίδα και τη στρίβουμε σε σαλίγκαρο.
- Όταν τελειώσουμε με όλα τα στριφτάρια τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα (περίπου 9 θα είναι).
- Τα λαδώνουμε καλά γύρω γύρω και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.