Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ
- Αδειάζουμε πρώτα το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Λίγη λίγη προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να την πάρει όλη το μίγμα και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε με στρογγυλό σχήμα σαν τρουφάκια.
- Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
- Αφού πλάσουμε τις χιονούλες και τις ντύσουμε με ινδοκάρυδο, τις αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για λίγο.
- Σερβίρουμε τις χιονούλες σαν τρουφάκια.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε τις χιονούλες για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
- Θα γίνουν χρυσό χρώμα με πιο πολύ άρωμα και με υφή μπισκότου.
- Διαλέξτε ποια εκδοχή προτιμάτε.
- Αραδιάζουμε τα γλυκά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τις χιονούλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
- Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
- Ρίχνουμε μπόλικο ινδοκάρυδο και κουνάμε το ταψί να κυλιστούν και να καλυφθούν ολόγυρα.
- Μην τα παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
- Μπορείς να προσθέσεις στο μίγμα λίγο κακάο για έξτρα κακάο γεύση.
- Μπορείς να βάλεις στο μισό μίγμα λίγο χυμό από παντζάρι ώστε να πάρουν οι μισές ένα απαλό η έντονο ροζ χρώμα.
- Μπορείς αφού πλάσεις τις χιονούλες να βουτήξεις τη μισή πλευρά τους σε λιωμένη σοκολάτα και να αποκτήσουν μια έξτρα υφή τραγανή και γεύση σοκολάτας.
- Γενικά παίξτε με τη συνταγή γιατί σηκώνει πολλές παραλλαγές!
- Διατηρούνται στο ψυγείο.
- Για τα τρουφάκια με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο, αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζαχαρούχο γάλα κατευθείαν από το κουτί, θα βγουν πιο λευκές οι χιονούλες ή μπορείτε να βράσετε τη συσκευασία του ζαχαρούχου σε κατσαρόλα με νερό και να γίνει πιο σκούρο.
- Έτσι, ναι μεν οι χιονούλες θα γίνουν λίγο πιο σκούρες, αλλά η γεύση τους θα γίνει τέλεια.
- Καλή επιτυχία όποιο τρόπο κι αν διαλέξετε.
- Είναι το πιο εύκολο γλυκό του κόσμου.