Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο.
- Κόβουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στη μέση.
- Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4′ από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3´να πιούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3′. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2′ περίπου.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον αρακά στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύοντας με σύρμα, το ψήνουμε για 2′ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα, ανακατεύοντας.
- Ξαναβάζουμε στην φωτιά και αφήνουμε να δέσει ελαφρά.
- Ελέγχουμε το αλάτι και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Για την κρέμα
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο και τα στραγγίζουμε.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί.
- Ανακατεύουμε το τυρί με τα ψίχουλα σε μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
- Εδώ και εκεί ακουμπάμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια για πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα.
- Ψήνουμε την καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο για 25′ και σερβίρουμε αμέσως.