Κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα

Κέικ σοκολάτας με κουρβετούρα. Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας και με τον καφέ σας!

Εύκολη
0:35

16

15 λεπτά

20 λεπτά

κεικ σοκολατασ με κουβερτουρα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κόσκινο

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο βαθύ ταψί 26 εκ. και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
    3. Βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ.
    4. Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
    5. Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλά να λιώσουν όχι να βράσουν.
    6. Προσθέτουμε τη σοκολατα και τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολατα.
    7. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο, να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας.
    8. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στα χτυπημένα αυγά και με μαλακή σπάτουλα, αναδιπλώνουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    9. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το baking powder.
    10. Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε μέσα στα υγρά υλικά, τα στερεά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
    11. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C βαθμούς, στον αέρα, στην μεσαία σχαρα του φουρνου, για περίπου 20 λεπτά.
    12. Θέλουμε να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και να μοιάζει σαν κρακελέ.
    13. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω στον πάγκο σε μια σχάρα, αλλιώς θα τρέχει η καρδιά του όσο είναι ακόμη ζεστό.
    14. Το βγάζουμε ολόκληρο με τη βοήθεια της λαδόκολλας από το ταψί.
    15. Αν σας κάνει σπασίματα στην επιφάνεια είναι φυσιολογικό.
    16. Μπορείτε επίσης, να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά να το κόψετε.
    17. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
    18. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Tips

  • Η ζάχαρη πρέπει να είναι πολύ ψιλή ή την αλέθουμε στο μπλέντερ για γίνει πολύ ψιλή.
  • Μην ξεχνάτε, ότι όσο πιο καλά λιώνει η ζάχαρη μέσα σε ένα μεiγμα πριν μπει στο φούρνο, τόσο πιο σωστά καραμελώνει στο ψήσιμο και δίνει τέλεια υφή σε ό,τι φτιάχνετε.
Απόρρητο