Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βουτυρώνουμε ένα μέτριο βαθύ ταψί 26 εκ. και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
- Βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ.
- Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλά να λιώσουν όχι να βράσουν.
- Προσθέτουμε τη σοκολατα και τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολατα.
- Αφήνουμε στην άκρη για λίγο, να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στα χτυπημένα αυγά και με μαλακή σπάτουλα, αναδιπλώνουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το baking powder.
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε μέσα στα υγρά υλικά, τα στερεά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C βαθμούς, στον αέρα, στην μεσαία σχαρα του φουρνου, για περίπου 20 λεπτά.
- Θέλουμε να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και να μοιάζει σαν κρακελέ.
- Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω στον πάγκο σε μια σχάρα, αλλιώς θα τρέχει η καρδιά του όσο είναι ακόμη ζεστό.
- Το βγάζουμε ολόκληρο με τη βοήθεια της λαδόκολλας από το ταψί.
- Αν σας κάνει σπασίματα στην επιφάνεια είναι φυσιολογικό.
- Μπορείτε επίσης, να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά να το κόψετε.
- Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips
- Η ζάχαρη πρέπει να είναι πολύ ψιλή ή την αλέθουμε στο μπλέντερ για γίνει πολύ ψιλή.
- Μην ξεχνάτε, ότι όσο πιο καλά λιώνει η ζάχαρη μέσα σε ένα μεiγμα πριν μπει στο φούρνο, τόσο πιο σωστά καραμελώνει στο ψήσιμο και δίνει τέλεια υφή σε ό,τι φτιάχνετε.