Δίχρωμο κέικ

Το δίχρωμο κέικ είναι ένα εύκολο, πεντανόστιμο γλυκό για πρωινό, απογευματινό και snack για μικρούς και μεγάλους. Μην ξεχάσετε στο τέλος να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή περιχύστε με μέλι για έξτρα γεύση και γλυκύτητα!

Εύκολη
1:00

12

15 λεπτά

45 λεπτά

δίχρωμο κέικ - κέικ ριγέ Αργυρώ - κέικ με ρίγες - κέικ δίχρωμο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ με κάδο

Πλάστης

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ

    1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
    3. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
    4. Ζυμώνουμε τη ζύμη και λίγο λίγο ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο να το ομογενοποιείται με τη ζύμη.
    5. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι απαλή, γυαλιστερή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
    6. Τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

ΓΕΜΙΣΗ

    1. Σε μπολ βάζουμε την ψίχα από τα καρύδια, την κανέλα, το ρούμι, το χλιαρό μέλι, το αυγό, τη μαύρη ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη.
    2. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα για κέικ.
    3. Αφού ανέβει η ζύμη για το δίχρωμο κέικ, την αδειάζουμε στον πάγκο και με χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ..
    4. Απλώνουμε το μείγμα για κέικ σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
    5. Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά, τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
    6. Μετά το ψήσιμο, όταν θα κόβουμε σε φέτες, θα φαίνεται ριγέ ζύμη με καφέ γέμιση.
    7. Τοποθετούμε το ρολό σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ, πολύ καλά βουτυρωμένη.
    8. Το αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο για 40 λεπτά.

ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

    1. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο το κέικ με ρίγες στους 180°C βαθμούς για 45 λεπτά να ροδίσει.
    2. Αφού βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε στη φόρμα του κέικ να σταθεί για 20 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
    3. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή περιχύνουμε με μέλι όσο ακόμα είναι ζεστό, για να τα ρουφήξει.
Απόρρητο