Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Πλάστης
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη και λίγο λίγο ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο να το ομογενοποιείται με τη ζύμη.
- Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι απαλή, γυαλιστερή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
ΓΕΜΙΣΗ
- Σε μπολ βάζουμε την ψίχα από τα καρύδια, την κανέλα, το ρούμι, το χλιαρό μέλι, το αυγό, τη μαύρη ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη.
- Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα για κέικ.
- Αφού ανέβει η ζύμη για το δίχρωμο κέικ, την αδειάζουμε στον πάγκο και με χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ..
- Απλώνουμε το μείγμα για κέικ σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά, τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
- Μετά το ψήσιμο, όταν θα κόβουμε σε φέτες, θα φαίνεται ριγέ ζύμη με καφέ γέμιση.
- Τοποθετούμε το ρολό σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ, πολύ καλά βουτυρωμένη.
- Το αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο για 40 λεπτά.
ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο το κέικ με ρίγες στους 180°C βαθμούς για 45 λεπτά να ροδίσει.
- Αφού βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε στη φόρμα του κέικ να σταθεί για 20 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή περιχύνουμε με μέλι όσο ακόμα είναι ζεστό, για να τα ρουφήξει.