Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Εκτέλεση
ΚΡΕΠΕΣ
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να σπάσουν.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο υγρό μείγμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τέλος ρίχνουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο.
- Χτυπάμε με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί από 30’ μέχρι 1 ώρα. Ο χυλός πρέπει να είναι αραιός όχι σφιχτός.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ. σε μέτρια φωτιά.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό τηγάνι.
- Ρίχνουμε 1/3 από 1 φλιτζάνι μείγμα στο καυτό τηγάνι.
- Πιάνοντας από τη λαβή, κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
- Ψήνουμε για ενάμισυ με 2’ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκολλήσει η κρέπα από το τηγάνι.
- Αναποδογυρίζουμε μόλις ψηθεί και ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά ίσα που να στεγνώσει η κρέπα.
- Βάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Όμοια φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.
- Τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
ΓΕΜΙΣΗ
- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Σπάμε τη σκελίδα σκόρδου.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι βαθύ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω για 5´.
- Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου και τα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3’.
- Αφαιρούμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με κουτάλα να ψηθεί για 1’.
- Προσθέτουμε το γάλα ζεστό κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση η μπεσαμέλ και να αρχίσει να πήζει.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε βάλτε 1 πρέζα μοσχοκάρυδο η λίγο μαϊντανό.
- Αποσύρουμε τη γέμιση από την εστία.
- Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε 5’ την γέμιση.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε μικρό ταψάκι 22×30 ρίχνουμε λίγο λάδι και αλείφουμε με πινέλο.
- Μία μία κρέπα την βάζουμε στον πάγκο και γεμίζουμε με 2 κουταλιές γέμιση.
- Τυλίγουμε σε ρολό. Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω. Όμοια φτιάχνουμε όλες τις γεμιστές κρέπες.
- Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
- Βάζουμε τις κρέπες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 20’.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές και ζουμερές.