Κοτόπουλο με μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού και ντομάτα

Φιλέτα στήθος κοτόπουλου με μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού και ντομάτα από τη Νίκη Μηταρέα. Εύκολη και γρήγορη λύση για πεντανόστιμο γεύμα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου! Είναι απίστευτο πόσο ωραίο πιάτο φτιάχνεις με λίγα υλικά σε ελάχιστο χρόνο.

Δύσκολη
0:35

2

5 λεπτά

30 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι τα φιλέτα κοτόπουλου.
  2. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με την σκελίδα σκόρδου.
  3. Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Σε αντικολλητικό σκεύος στρώνουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι.
  6. Στρώνουμε επάνω σε κάθε φιλέτο δύο κουταλιές πέστο, επάνω δύο φέτες ντομάτας και καλύπτουμε με τριμμένη μοτσαρέλα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για 20 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε ζεστά τα φιλέτα επάνω σε κομμάτια πίτας κομμένα τριγωνάκια ή τσιπς πατάτας και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
  9. Ευχαριστούμε πολύ τη δημοσιογράφο, γευσιγνώστρια και συγγραφέα Νίκη Μηταρέα, που μοιράστηκε τη συνταγή της μαζί μας.
Απόρρητο