Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά και τις ντομάτες.
- Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι.
- Ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.
- Το προσθέτουμε στον κιμά καθώς και 6 φλ. βραστό νερό.
- Σιγοβράζουμε για 10´ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τακτικά να μην πιάσει το κριθαράκι.
- Όταν το βγάζουμε από την φωτιά πρέπει να είναι αραιό, να έχει ζουμάκι, όχι να είναι στεγνό.
- Ρίχνουμε το μισό κεφαλοτύρι στον κιμά.
- Αδειάζουμε το μείγμα κιμάς-κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυριού.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι.
- Τα στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού.
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180°C για 30′, να ροδίσει η κρούστα γιαουρτιού.