Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ
Εκτέλεση
ΚΡΟΥΣΤΑ
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κομματιασμένη κουβερτούρα, τα φουντούκια και την ζάχαρη.
ΜΙΓΜΑ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε λαδόκολλα.
- Λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά.
- Αφού λιώσουν, το αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και τα διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα ή με σύρμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 24 εκ.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Αδειάζουμε το μισό μίγμα στη φόρμα.
- Πασπαλίζουμε τη μισή κρούστα.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό του μίγματος.
- Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κρούστα.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170οC στις αντιστάσεις.
- Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό με κρέμα γάλακτος .