Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Πρώτα βράζουμε τις φακές για 20’, τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Σοτάρουμε για 8-10’ ανακατεύοντας τακτικά να πάρει χρώμα αλλά και να γλυκάνει.
- Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’
- Ρίχνουμε το πλιγούρι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Προσθέτουμε 2½ φλ. ζεστό νερό ή ζωμό, λίγο αλάτι και τις μισό βρασμένες φακές.
- Χαμηλώνουμε την ένταση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10’ μέχρι σχεδόν να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Αφήνουμε έτσι ώστε να σταθούν για 5-10’, και μετά προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι.
ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε.
- Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Βάζουμε κουταλιές στις φακές με πλιγούρι και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πιάτο.