Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το 1 φλυτζάνι χυλοπιτάκι και σοτάρουμε για 5-6´ μέχρι να ξανθύνει να ροδίσει και να βγάλει όλα τα αρώματά του.
- Τότε προσθέτουμε μέσα το υπόλοιπο χυλοπιτάκι ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό η ζεστό νερό.
- Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
- Ανακατεύουμε τακτικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι όσο ακόμα είναι ζουμερό.
- Αποσύρουμε και ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τριμμένο τυρί.
- Το καλοκαίρι τρίβουμε στο πιάτο λίγη φρέσκια ντομάτα στο σερβίρισμα.
Tips
- Χαμηλή φωτιά και σιγανό μαγείρεμα, για να μαλακώσει σωστά το ζυμαρικό χωρίς να χρειαστεί περισσότερη υγρασία.