Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε φακές που τις έχουμε βράσει σε νερό για 20 λεπτά και τις έχουμε στραγγίσει καλά.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά, να λαδωθούν καλά και να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, το πλιγούρι, τη δάφνη, τη φλούδα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να βγάλει τα αρώματά του και συμπληρώνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό.
- Μαγειρεύουμε το φαγητό για 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Τέλος, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να χυλώσει.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τις φακές με γλυκοπατάτα και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και ελιές.
Tips
- Αν θέλουμε, στο τέλος του μαγειρέματος αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και τη δάφνη και πολτοποιούμε το φαγητό, δίνοντάς του την υφή βελουτέ σούπας που αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά.