Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε την φλούδα από κάθε λωτό και κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τους λωτούς, τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, το χυμό, τη σόδα, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Τα πολτοποιούμε πλήρως και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κοσκινίζουμε τα 200 γρ. αλεύρι στα υγρά υλικά και αναδιπλώνουμε να το πάρει μέσα το μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα 25 εκ.
- Βάζουμε το μείγμα για το κέικ με λωτούς στη έτοιμη φόρμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50′.
- Το κέικ με λωτό είναι έτοιμο όταν ψηθεί σωστά η καρδιά του και δεν έχει καθόλου υγρασία.
- Ελέγχουμε με μαχαίρι πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.
- Θα φουσκώσει θα ροδίσει και θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 10′ στη φόρμα και έπειτα αναποδογυρίζουμε να κρυώσει τελείως.
- Γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή λίγη άχνη.
Tips
- Οι λωτοί πρέπει να είναι ώριμοι αλλά όχι λιωμένοι.