Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το λιναρόσπορο με 3 κ.σ. νερό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και να αλλάξει η αραιή σύστασή του παίρνοντας τη μορφή ζελέ.
- Ρίχνουμε τους χουρμάδες και τις σταφίδες σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, στραγγίζουμε καλά τους καρπούς και τους πολτοποιούμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το λάδι και τον υγρό λιναρόσπορο.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το γιαούρτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μείγμα του χουρμά και τη σόδα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Τέλος ενσωματώνουμε το καρότο.
- Ντύνουμε μια φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για μία ώρα περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός φούρνου και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και, αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με τυρί κρέμα χτυπημένη με λίγο μέλι και το πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένο καρότο.