Φιλέτο κοτόπουλο στο air fryer

Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε φιλέτο κοτόπουλο στο air fryer σε μόλις 20 λεπτά. Γευστικό και χορταστικό πιάτο.

Εύκολη
0:30

2 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

φιλέτο κοτόπουλο στο airfryer

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και θυμάρι.
  2. Προσθέτουμε τα φιλέτα και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο, να πάει παντού η μαρινάδα.
  3. Στρώνουμε το καλάθι του air fryer με την ειδική θήκη και ρίχνουμε τα ντοματίνια, την πιπερίτσα (αν βάλουμε τελικά), το σπασμένο σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό), αλάτι και πιπέρι.
  4. Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά στη βάση του σκεύους.
  5. Ακουμπάμε, τέλος, τα φιλέτα κοτόπουλου με το στήθος προς τα πάνω.
  6. Ψήνουμε το φαγητό στους 200°C για περίπου 20 λεπτά. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν σωστά τα φιλέτα μπήγοντας στο κέντρο τους ένα σουβλί.
  7. Αν τα υγρά που βγαίνουν είναι διάφανα, το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Αν είναι ροζ, θέλει ακόμα 3 λεπτά ψήσιμο.
  8. Όταν ψηθεί σωστά το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα, να λιώσει
    το τυρί.
  9. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με σαλάτα εποχής και φρέσκο τραγανό ψωμί
Απόρρητο