Ολόκληρο κοτόπουλο στο airfryer

Tο ολόκληρο κοτόπουλο στο airfryer είναι η λύση για εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό φαγητό! Με λίγα υλικά και χωρίς φασαρία. Ιδανικό για κάθε μέρα ή για ένα τραπέζι της τελευταίας στιγμής!

Εύκολη
1:15

4 μερίδες

5 λεπτά

1 ώρα και 10 λεπτά

κοτοπουλο στο airfryer

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Πασπαλίζουμε εσωτερικά την κοιλιά του με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε μέσα 2 φέτες λεμόνι, τη φρέσκια ρίγανη και το σκόρδο. Το αλείφουμε εξωτερικά με ελαιόλαδο και το καρυκεύουμε καλά με αλάτι και πιπέρι.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά καρέ και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την αποξηραμένη ρίγανη, το χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι και τη μουστάρδα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και ανακατεύουμε.
  5. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ή θήκη στον κάδο του air fryer.
  6. Απλώνουμε στη βάση τις πατάτες σε μία στρώση και ακουμπάμε από πάνω το κοτόπουλο ανάποδα (με το στήθος προς τα κάτω).
  7. Ψήνουμε το φαγητό στους 180°C, για 35 λεπτά. Γυρίζουμε στη συνέχεια το κοτόπουλο και το ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.
  8. Τέλος, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά να ροδίσει ομοιόμορφα το κοτόπουλο.
  9. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο αν το υγρό που θα τρέξει όταν τσιμπήσουμε με ένα σουβλί το μπούτι του είναι διάφανο.
Απόρρητο