Κεφτεδάκια με κους κους
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε πάλι.
Αν έχουμε τον χρόνο αφήνουμε τα κεφτεδάκια σκεπασμένα στο ψυγείο να βγάλουν τα αρώματα τους όλα τα υλικά.
Πλάθουμε μικρά-μικρά κεφτεδάκια και, χωρίς να τα πανάρουμε στο αλεύρι, τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, 2′ περίπου από κάθε πλευρά, σε καυτό λάδι για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι.
Τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στην έτοιμη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10′ να ρουφήξουν τα αρώματα της σάλτσας.
Για το κους κους
Σε ένα μπολ βάζουμε το κους κους, τα μπαχαρικά και 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι.
Τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1 λίτρο βραστό νερό, ανακατεύουμε με κουτάλι και σκεπάζουμε το μπολ.
Αφήνουμε για 10′ να μαλακώσει το κουσκούς.
Για τη σάλτσα
Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι το ένα καρότο και κόβουμε σε φέτες το ένα κρεμμύδι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπλέντερ αλέθουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και καρότα, το σκόρδο και το σέλερι.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τα αλεσμένα λαχανικά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κολοκύθα, το κρεμμύδι σε φέτες, το ψιλοκομμένο καρότο και τα αποξηραμένα φρούτα.
Σοτάρουμε για 3′ και προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1′ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αν θέλουμε προαιρετικά μπορούμε να αρωματίσουμε με κιτρινόριζα, σαφράν ή τζίντζερ.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10′.
Αφρατεύουμε με πιρούνι το κουσκούς και προσθέτουμε το ρόδι και τον μαϊντανό.
Κρατάμε λίγο ρόδι και λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα.
Βάζουμε σε ρηχή φαρδιά πιατέλα το κουσκούς απλωτά, περιχύνουμε με την σάλτσα και τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με ρόδι και μαϊντανό.
Το σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε όλα του τα αρώματα που ξεχειλίζουν.