Ραγού λαχανικών με κεφτεδάκια

Φαγητό για όλη την οικογένεια, με πολλά λαχανικά και κεφτεδάκια που δεν θέλουν τηγάνισμα.

Εύκολη
0:40

3-4 μερίδες

15 λεπτά

25 λεπτά

ραγου λαχανικων

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί, το γάλα, το μαϊντανό και το τυρί και ζυμώνουμε καλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  2. Στη συνέχεια, το πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  3. Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια για 2-3
    λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, να μαλακώσει. Ρίχνουμε κατόπιν το καρότο, τις πατάτες, την ντομάτα, τον αρακά και 1½ φλιτζ. νερό.
  5. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  6. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ανακινούμε το ζουμερό ραγού από τα χερούλια της κατσαρόλας.
  7. Σβήνουμε το φαγητό όσο είναι ζουμερό και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, να μελώσει και να πήξει ελαφρά η σάλτσα του
Απόρρητο