• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
  • αναμονή 30 λεπτά
12

Κεφτεδάκια στο φούρνο

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 φορά περασμένο
  • 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα σε ψίχουλα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 ντομάτα μέτρια
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 4 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το πλάσιμο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεφτεδάκια στο φούρνο

    Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε τον κιμά με το χέρι και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Τον αφήνουμε στην άκρη.

    Αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε μικρά ψίχουλα και το κρατάμε στην άκρη για το τέλος.

    Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα φρέσκα βότανα και τα πολτοποιούμε.

    Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και τα υγρά τους πάνω στον κιμά.

    Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Προσθέτουμε το αυγό και τα αποξηραμένα βότανα.

    Ζυμώνουμε το μίγμα, να ενωθεί καλά.

    Σε αυτή τη φάση ο κιμάς έχει αλλάξει χρώμα και έχουν χαθεί μέσα όλα τα υλικά. Όμως έχει πολλή υγρασία.

    Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού λίγα λίγα ζυμώνοντας, για να απορροφήσουν την υγρασία και να αφρατέψει το μείγμα.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να μην ξεχωρίζει κανένα υλικό.

    Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30΄.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα.

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλο ρηχό ταψί.

    Ρίχνουμε στα χέρια λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Ελαφρά τα πιέζουμε με το χέρι να γίνουν πιο πλατιά.

    Αραδειάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και τα τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε για 20’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά αλλά όχι να στεγνώσουν.

    Συνοδεύονται με:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται