ΑΡΘΡΑ HOW TO

Ντομάτα κονκασέ

Ντομάτα Κονκασέ – Η καθαρή σάρκα της ντομάτας

Τα κονκασέ ντομάτας είναι η καθαρή σάρκα της ντομάτας, χωρίς φλούδα και χωρίς σπόρους. Αποτελούν ιδανική επιλογή για γρήγορες σάλτσες, γαρνιρίσματα αλλά και συνταγές που απαιτούν κομψή παρουσίαση ντομάτας. Μπαίνουν σε συνταγές με ωμό ψάρι και θαλασσινά όπως το ceviche αλλά και για κάθε είδους συνταγή που ζητάει γαρνίρισμα ντομάτας. Είναι ιδανικά για μακαρονάδα αλλά και ριζότο.

Πώς κόβονται;
Ανάλογα με τη χρήση, οι κονκασέ ντομάτες μπορεί να κοπούν:

  • Σε καρέ (μικρά ή μεγάλα)
  • Σε λωρίδες
  • Με κουπ-πατ, για δημιουργικά σχήματα (σερβίρισμα σε γιορτινά πιάτα ή σε buffet)

Φλούδα: Να την αφαιρέσω;

  • Αν η ντομάτα έχει χοντρή φλούδα, καλό είναι να την μπλανσάρεις (ζεμάτισμα για 30 δευτ. σε βραστό νερό + άμεσο πάγωμα σε νερό με πάγο) και να την ξεφλουδίσεις
  • Αν έχει λεπτή φλούδα και η χρήση της είναι σε ωμή παρασκευή, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις χωρίς ξεφλούδισμα

 

Απόρρητο