Μηλόπιτα στο τηγάνι, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Μηλόπιτα στο τηγάνι, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

2 μήλα ή μπανάνες ή αχλάδια,
1 κ.σ. βούτυρο,
1 κ.σ. μέλι,
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή κλωνάρι βανίλιας,
1/2 κ.γ. κανέλα,
2 αυγά,
1/2 κούπα ζάχαρη,
1/2 κούπα γάλα,
πρέζα αλάτι,
100 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο,
60 γρ, βούτυρο,
1 κ.γ. μπέικιν
(αν έχετε, μπορείτε να βάλετε και λίγα καρύδια)


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι 25 εκ. βάζουμε το βούτυρο, το μέλι και τα μήλα κομμένα καρέ.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά, να πάρουν χρώμα.
Μέχρι να γίνουν τα μήλα, ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι με αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε.

Έπειτα, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν στο μείγμα με τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα.

Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για 10 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σαν ομελέτα (μπορείτε και με ένα πιάτο, αν σας βοηθάει).

Αφήνουμε 5 λεπτά και η μηλόπιτα είναι έτοιμη.
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κανέλα κι έχουμε μια τέλεια μυρωδάτη μηλόπιτα.

Καλή γλυκιά όρεξη!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/