Μηλόπιτα, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Μηλόπιτα, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Υλικά

4 μήλα κομμένα σε κυβάκια,
1 φλ. βούτυρο,
1 1/2 φλ. ζάχαρη λευκή,
1 φλ. σταφίδες ξανθές,
2 αυγά,
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ,
2 φλ. αλεύρι φαρίνα,
1 πρέζα αλάτι,
1/2 φλ. γάλα φρέσκο,
1/4 φλ. κονιάκ,
1 κουτ.γλυκού κανέλα


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τ΄αυγά. Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα, το κονιάκ, την κανέλα και αφού τα χτυπήσουμε καλά με το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν και το αλάτι.

Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες, τις οποίες έχουμε ελαφρώς αλευρώσει, και τα ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.