Μηλόπιτα, της Αρχοντούλας Μανωλάκη

Μηλόπιτα, της Αρχοντούλας Μανωλάκη

Υλικά

Για τη Ζύμη:
250 γρ. βούτυρο,
1 κούπα ζάχαρη,
1 αυγό,
1 βανίλια,
1 φαρίν απ

Για τη Γέμιση:
7 μήλα,
3/4 κούπας ζάχαρη,
1/2 κούπα νερό,
2 κ.γ. κανέλα,
λίγο γαρύφαλλο,
1/2 κούπα καρύδια,
1/2 κούπα σταφίδες


Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3′ περίπου, ρίχνουμε τη βανίλια και το αυγό.
Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα χέρια, μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

Για τη γέμιση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό.
Τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2, σ’ένα ταψί μεσαίου μεγέθους, την ανοίγουμε και την τοποθετούμε μέσα.

Ρίχνουμε και τη γέμιση χλιαρή, όχι ζεστή και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς, στον αέρα για 30-45 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
Αν θέλετε, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Σερβίρεται με παγωτό βανίλια.