Μηλοπιτάκια με κράνμπερι, της Αριστέας Τσουρέκη

Μηλοπιτάκια με κράνμπερι, της Αριστέας Τσουρέκη

Υλικά

Για τη ζύμη:
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο,
1/2 ποτήρι ρετσίνα,
αλεύρι φαρίνα (όσο πάρει),
τα ζυμωνουμε όλα μαζί και φτιάχνουμε μια σφιχτή ζύμη

Για τη Γέμιση:
2 μήλα ψιλοκομμένα,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
λίγα κράνμπερι ή σταφίδες ξανθές,
λίγα χοντροκομμένα φουντούκια ή καρύδια,
2 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη,
2 κ.γλ. κανέλα


Εκτέλεση

Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα μήλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν με λίγο κονιάκ.

Έπειτα, προσθέτουμε τα κράνμπερι, τα φουντούκια, την κανέλα και τη φρυγανιά.

Ανακατεύουμε καλά να καραμελώσουν όλα τα υλικά κι αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Ανοίγουμε με τη ζύμη μικρά φύλλα στρογγυλά, βάζουμε μια μικρή κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Ένα γλυκάκι γεμάτο φθινοπωρινά αρώματα!
Καλη επιτυχία!