Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε την κάθε μια πατάτα σε καρέ.
 - Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν.
 - Όσο βράζουν καθαρίζουμε το σκόρδο.
 - Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ.
 - Έπειτα τις πολτοποιούμε όσο ακόμα είναι καυτές.
 - Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το ξίδι.
 - Αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
 - Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
 - Αν χρησιμοποιήσουμε αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα).
 - Το μίγμα γίνεται κάτασπρο από το αυγό και αφράτο.
 - Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
 - Μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη.
 
ΜΥΣΤΙΚΑ
            
                ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ            
            
    








