Αγγουροσαλάτα με καρότα και δυόσμο

Υλικά

  • 400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα του
  • 2 καρότα
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την αγγουροσαλάτα

Αφού πλύνουμε το αγγούρι με τη φλούδα του, το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.

Το αφήνουμε, πασπαλίζοντάς το με λίγο αλάτι, να σταθεί για 10΄, να «ιδρώσει».

Το στύβουμε με τα χέρια, να φύγουν τα πολλά υγρά και να στραγγίσει καλά. Το τοποθετούμε σε σαλατιέρα.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν. Αλατίζουμε τη σαλάτα.

Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

https://www.argiro.gr/recipe/aggourosalata-me-karota-kai-duosmo/