Κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο µε μέλι και πορτοκάλι. Σε όποιο τραπέζι και να το βγάλετε θα γίνει ανάρπαστο. Με το μαρινάρισμα και το σιγανό βράσιμο, το...

Κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο µε μέλι και πορτοκάλι. Σε όποιο τραπέζι και να το βγάλετε θα γίνει ανάρπαστο. Με το μαρινάρισμα και το σιγανό βράσιμο, το κρέας γίνεται λουκούμι!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά
551

Για το αγριογούρουνο στιφάδο

  • 2 kg αγριογούρουνο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 5 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ντομάτες
  • 1½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 πορτοκάλι ( τη φλούδα του)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το αγριογούρουνο στιφάδο

    Bάζουμε πρώτα το κρέας στη μαρινάδα.

    Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, περιχύνουμε με 1/3 φλ. ξίδι και το σκεπάζουμε με κρύο νερό.

    Το αφήνουμε από 5 ώρες έως 1 ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.

    Με αυτή τη μαρινάδα για αγριογούρουνο, θα φύγει το περισσότερο αίμα η βαριά μυρωδιά του.

    Αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Κόβουμε με μαχαίρι τα κρεμμύδια στα τέσσερα.

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν για 10 λεπτά.

    Τέλος, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

    Προσθέτουμε το σκόρδο.

    Βάζουμε το κρέας σε μπολ και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε καλά, να το ρουφήξει το κρέας.

    Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος απ’ όλες τις πλευρές.

    Όσα κομμάτια ροδίζουμε τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.

    Στα τελευταία κομμάτια κρέατος ρίχνουμε το κονιάκ, το κρασί και το μπαλσάμικο και αφήνουμε να βράσουν δυνατά για 4-5 λεπτά.

    Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.

    Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες και τις προσθέτουμε.

    Προσθέτουμε επίσης τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού.

    Σκεπάζουμε το αγριογούρουνο και σιγοβράζουμε το φαγητό στην κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα και η σάλτσα να δέσει καλά και να μελώσει.

    Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μέλι.

    Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε τα υγρά της κατσαρόλας.

    Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

    Σερβίρουμε το κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται