Το Αϊβαλί υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία, εκεί πρωτοφτιάχτηκαν αυτά τα γιορτινά γλυκίσματα και έφτασαν...

Το Αϊβαλί υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία, εκεί πρωτοφτιάχτηκαν αυτά τα γιορτινά γλυκίσματα και έφτασαν στη χώρα μας με τις αποσκευές των προσφύγων κατά τη Μικρασιατική καταστροφή. 

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
33

Υλικά

  • Μερίδες 100 τεμ.
  • 200 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα χοντροκομμένα
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Για το πασπάλισμα
  • Άχνη ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες

    Χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος στο κάδο του μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει.

    Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7 με 8 λεπτά.

    Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέσα στο κάδο του μίξερ.

    Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα τους.

    Και προσθέτουμε το κονιάκ, τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ.

    Η ζύμη για τους αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή.

    Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

    Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.

    Τους ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C βαθμούς στην μεσαία σχάρα του φούρνου μας.

    Όπως τους βγάζουμε από το φούρνο καυτούς με απαλές κινήσεις γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.

    Τους αχνίζουμε με την ζάχαρη άχνη, για να κολλήσει η ζάχαρη άχνη πάνω τους.

    Και είναι έτοιμη για να τους μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

    Η συνταγή για τους συγκεκριμένους Αϊβαλιώτικους κουραμπιέδες είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε κουραμπιέδες. Οι αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες είναι σίγουρο ότι θα τους αγαπήσετε. Αξίζει φέτος τα Χριστούγεννα να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.

    Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τους κουραμπιέδες δείτε την ιστορία του.

    Αν σας άρεσαν οι εύκολοι και γρήγοροι κουραμπιέδες, δείτε παρακάτω την αγαπημένη μου συνταγή για φανταστικούς κουραμπιέδες:

    κουραμπιέδες - κουραμπιέδες αργυρώ - κουραμπιέδες της γιαγιάς - κουραμπιέδες παραδοσιακοί - κουραμπιές - πώς καβουρδίζω αμύγδαλα - ψήσιμο αμύγδαλα στο φούρνο - χριστουγεννιάτικο γλυκό
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται