• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
36

Υλικά

  • Μερίδες 100 τεμ.
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 600 γρ. βούτυρο
  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Για το πασπάλισμα
  • Άχνη ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος στο κάδο του μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει.

    Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7 με 8 λεπτά.

    Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέσα στο κάδο του μίξερ.

    Προσθέτουμε το κονιάκ.

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ.

    Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτενια και μαλακή.

    Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

    Τους αραδιάζουμε σε ταψί.

    Τους ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C στην μεσαία σχάρα του φούρνου μας.

    Όπως τους βγάζουμε από το φούρνο καυτούς με απαλές κινήσεις γιατί  σπάνε.

    Αχνίζουμε ζεστούς με την ζάχαρη άχνη, για να κολλήσει πάνω τους.

    Και είναι έτοιμοι για να τους μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται