Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες
Χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος στο κάδο του μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7 με 8 λεπτά.
Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέσα στο κάδο του μίξερ.
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα τους.
Και προσθέτουμε το κονιάκ, τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.
Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ.
Η ζύμη για τους αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.
Τους ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C βαθμούς στην μεσαία σχάρα του φούρνου μας.
Όπως τους βγάζουμε από το φούρνο καυτούς με απαλές κινήσεις γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.
Τους αχνίζουμε με την ζάχαρη άχνη, για να κολλήσει η ζάχαρη άχνη πάνω τους.
Και είναι έτοιμη για να τους μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.
Η συνταγή για τους συγκεκριμένους Αϊβαλιώτικους κουραμπιέδες είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε κουραμπιέδες. Οι αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες είναι σίγουρο ότι θα τους αγαπήσετε. Αξίζει φέτος τα Χριστούγεννα να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.