• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 100 τεμ.
  • 200 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα χοντροκομμένα
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Για το πασπάλισμα
  • Άχνη ζάχαρη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες

    Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες

    Παραδοσιακοί ελληνικοί Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες! Και πώς να μην είναι βέβαια αφού το Αϊβαλί υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία, το δεύτερο μετά τη Σμύρνη. Εκεί πρωτοφτιάχτηκαν αυτά τα γιορτινά γλυκίσματα και έφτασαν στη χώρα μας με τις αποσκευές των προσφύγων κατά τη Μικρασιατική καταστροφή. Για να γίνουνε αφράτοι οι εύκολοι και γρήγοροι αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες η διαδικασία είναι απλή,

    • Χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος στο κάδο του μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει.
    • Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7 με 8 λεπτά.
    • Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέσα στο κάδο του μίξερ.
    • Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα τους.
    • Και προσθέτουμε το κονιάκ, τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.
    • Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ.
    • Η ζύμη για τους αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή.
    • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
    • Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.
    • Τους ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C βαθμούς στην μεσαία σχάρα του φούρνου μας.
    • Όπως τους βγάζουμε από το φούρνο καυτούς με απαλές κινήσεις γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.
    • Τους αχνίζουμε με την ζάχαρη άχνη, για να κολλήσει η ζάχαρη άχνη πάνω τους.
    • Και είναι έτοιμη για να τους μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

    Η συνταγή για τους συγκεκριμένους Αϊβαλιώτικους κουραμπιέδες είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε κουραμπιέδες. Απλά υλικά και διαδικασία για μοναδικούς αφράτους, τραγανούς και λαχταριστούς κουραμπιέδες που μοσχοβολάνε βούτυρο γάλακτος. Γιατί τα απλά πράγματα πολλές φορές είναι και τα πιο απολαυστικά! Φτιάξτε τους και θα σας αποζημιώσουν! Οι αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες είναι σίγουρο ότι θα τους αγαπήσετε. Αξίζει φέτος τα Χριστούγεννα να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.

     

    Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τους κουραμπιέδες δείτε την ιστορία του.

     

    Δείτε περισσότερες συνταγές για μαγικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά εδώ!

     

    Αν σας άρεσαν οι εύκολοι και γρήγοροι κουραμπιέδες, δείτε παρακάτω την αγαπημένη μου συνταγή για φανταστικούς κουραμπιέδες

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×