Σιροπι καραμελας

Υλικά

  • 100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 πρέζες ανθός αλατιού

Σιροπι καραμελας

Για να φτιάξουμε το σιροπι καραμελας,

Συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Στη συνέχεια για το σιροπι καραμελας, για καφε, για πανακοτα, καραμελα σιροπι για διαφορά γλυκά, σιρόπι καραμέλας για παγωτά και όπου αλλού θελήσετε, να βάλετε την σάλτσα αλατισμένης καραμέλας γάλακτος,

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4′-5′, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια.

Αφήνουμε το σιροπι καραμελας για πανακοτα να κρυώσει προτού το σερβίρουμε.

Φτιάξτε και τις παρακάτω βάφλες, μια μπάλα παγωτό, αλμυρή καραμέλα γάλακτος από πάνω και απολαύστε

https://www.argiro.gr/recipe/alatismeni-karamela-galaktos/