Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια πλασωτέ κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε για 5-6 λεπτά.
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το αρνάκι και βράζουμε για μία ώρα σε μέτρια ένταση, να μην εξατμίζονται να υγρά.
- Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις στρώνουμε στη βάση ενός μέτριου ταψιού.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ακουμπάμε επάνω το μισοβρασμένο κρέας και το περιχύνουμε με τους ζωμούς του.
- Βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες τα δύο κομμάτια σκόρδου, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και καλύπτουμε τα υλικά με λεπτές φέτες ντομάτας.
- Τέλος, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του.
- Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.