Αρνάκι με ντομάτα και σκόρδο

Τρυφερό και ζουμερό αρνάκι με πατάτες, ψημένο με σκόρδο και λεπτές φέτες ντομάτας. Ιδανικό για ένα γεύμα με φίλους.

Εύκολη
2:20

6-8 μερίδες

20 λεπτά

2 ώρες

αρνακι στο φουρνο με πατατες και ντοματα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε μια πλασωτέ κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε για 5-6 λεπτά.
  3. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το αρνάκι και βράζουμε για μία ώρα σε μέτρια ένταση, να μην εξατμίζονται να υγρά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού.
  5. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις στρώνουμε στη βάση ενός μέτριου ταψιού.
  6. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  7. Ακουμπάμε επάνω το μισοβρασμένο κρέας και το περιχύνουμε με τους ζωμούς του.
  8. Βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες τα δύο κομμάτια σκόρδου, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και καλύπτουμε τα υλικά με λεπτές φέτες ντομάτας.
  9. Τέλος, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  10. Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του.
  11. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Απόρρητο