Αρνάκι στο φούρνο µε ρύζι

Υλικά

Για το αρνάκι στο φούρνο με ρύζι

  • 1 συκωταριά κατά προτίμηση από μικρό κατσίκι ζεματισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 kg αρνί κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. μάραθο
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 4 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια

Αρνάκι στο φούρνο µε ρύζι

Μουλιάζουμε πρώτα το ρύζι σε μπόλικο νερό για περίπου 1 ώρα.

Το ξεπλένουμε πολύ καλά σε ψιλό σουρωτήρι, μέχρι το νερό που θα τρέχει να πάψει να είναι άσπρο.

Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε να βράσει με μπόλικο νερό.

Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.

Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄.

Σε βαθύ ταψί βάζουμε το ρύζι, την ψιλοκομμένη συκωταριά, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μάραθο.

Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε με το λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μετράμε το ζωμό του κρέατος. Για κάθε φλιτζάνι ρύζι βάζουμε 2,5 φλ. ζωμό.

Συμπληρώνουμε με νερό μια και ο ζωμός είναι λιγότερος από αυτόν που χρειαζόμαστε.

Τοποθετούμε το κρέας από πάνω και ψήνουμε το αρνάκι με το πιλάφι για περίπου 40΄, έως ότου σκάσει το ρύζι, στους 180οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

Για το σερβίρισμα

Συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι.

Μπορείτε, επίσης, να συνοδέψτε το αρνάκι στο φούρνο με ρύζι, με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, πασχαλινή σαλάτα με φράουλες και μπάλες τυριού.

https://www.argiro.gr/recipe/arnaki-sto-fourno-me-ryzi/