Ατομικά σουφλέ με ζυμαρικά

Υλικά

Για τα ατομικά σουφλέ με ζυμαρικά

  • 350 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες
  • 1 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 φλ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 1 φλ. ανθότυρο (σε τρίμματα)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 συσκ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2 φέτ. ψωμί του τοστ
  • 125 γρ. μοτσαρέλα

Για τα ατομικά σουφλέ

Βουτυρώνουμε 4 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια.

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά και τα στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, 3/4 φλιτζανιού κεφαλοτύρι, το ανθότυρο, τη μοτσαρέλα και το σκόρδο.

Προσθέτουμε 3/4 κ.γ αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά.

Στο μπλέντερ χτυπάμε το ψωμί ώστε να αλεστεί καλά σε τρίμματα.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτυπάμε.

Ισομοιράζουμε το μείγμα στα ατομικά μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τέλος ισομοιράζουμε και τα ψίχουλα στα μπολάκια.

Ψήνουμε σε μπεν μαρί φούρνου στους 180°C, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά, και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε να σταθεί λίγο, και σερβίρουμε το νοστιμότατο πιάτο στους καλεσμένους μας.

https://www.argiro.gr/recipe/atomika-soufle-me-zumarika/