• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
118

Για το αυθεντικό μπέργκερ

  • 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 50 γρ. παγωμένο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 4 ψωμάκια για hamburger

Σως για μπέργκερ

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μπεργκερ

    Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά.

    Αφήνουμε το μείγμα  σκεπασμένο στο ψυγείο.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

    Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ξανθύνουν καλά για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

    Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.

    Τέλος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό.

    Ισομοιράζουμε τον κιμά σε 4 μέρη.

    Πλάθουμε 4 μπιφτέκια για μπεργκερ, τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά

    Οταν λιώνει το λίπος στο ψήσιμο το αλατοπίπερο φεύγει.

    Τα ακουμπαμε στη σχάρα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλουμε ψημένα.

    Όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.

    Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα.

    Βάζουμε επάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια στα μπεργερ και σκεπάζουμε με τα ψημένα ψωμάκια.

    Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε σπιτικά και αφράτα ψωμάκια για burger.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται