Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ BANANA BREAD ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ BANANA BREAD ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Εκτέλεση
- Αλέθουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεφλουδίζουμε τις δύο μπανάνες και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με το πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το μέλι (ή το πετιμέζι ή το χαρουπόμελο) ανακατεύοντας με σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε το μείγμα της βρώμης ανακατεύοντας απαλά.
- Τέλος, ενσωματώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Καθαρίζουμε την τρίτη μπανάνα και την κόβουμε στη μέση. Ακουμπάμε αντικριστά τα δύο κομμάτια στην επιφάνεια του μείγματος, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Ψήνουμε το banana bread με βρώμη σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 50-60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και, κυρίως, να σταθεροποιηθεί στην καρδιά του.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο σκεύος και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να στεγνώσει.
- Αφού κρυώσει τελείως, διατηρείται σκεπασμένο για να παραμείνει υγρό και μαλακό.
Tips
- Ελέγχουμε αν ψήθηκε το banana bread χωρίς ζάχαρη μπήγοντας στο κέντρο του τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή από ζύμη, θεωρούμε ότι είναι έτοιμο.