• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
16
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 2 κ.γ. βανίλια
  • 1½ στραγγιστό γιαούρτι (300 γρ.)
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • 250 γρ. άλλειμα σοκολάτας
  • 300 γρ. σοκολάτα πραλίνα πολύ ψιλοκομμένη
  • 15 σοκολατάκια με μπισκότα σπασμένα
  • λίγη άχνη για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Bανίλια-Σοκολάτα-Πραλίνα

    Για τη βανίλια σοκολάτα πραλίνα,

    όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
    • Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. η τετράγωνο 25χ25 εκ.
    • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και να κρεμώσει.
    • Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας για αρκετή ώρα ώστε να εξουδετερώσουμε την οσμή του αβγού.
    • Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο λιγότερο μυρίζουν μετά.
    • Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.
    • Τέλος προσθέτουμε τη μίση ψιλοκομμένη σοκολάτα.
    • Ανακατεύουμε.
    • Παίρνουμε το μισό μείγμα βανίλιας και προσθέτουμε το κακάο.
    • Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
    • Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
    • Ακουμπάμε στην επιφάνεια κουταλιές άλειμμα σοκολάτας και τα μισά σπασμένα σοκολατάκια.
    • Απλώνουμε σε στρώση από πάνω το μείγμα βανίλιας.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε στην κάτω σχάρα φούρνου για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει.
    • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα για να λιώσει όσο είναι ζεστό.
    • Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με τα σπασμένα σοκολατάκια κι αχνίζουμε ελαφρά.
    • Συμβουλή: διπλασιάστε τη δόση, δεν μένει ψίχουλο !!!!

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται