Εκτέλεση
1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
2. Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. η τετράγωνο 25Χ25 εκ.
3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και να κρεμώσει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας για αρκετή ώρα ώστε να εξουδετερώσουμε την οσμή του αβγού. Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο λιγότερο μυρίζουν μετά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τη μίση ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε.
4. Παίρνουμε το μισό μείγμα βανίλιας και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
5. Ακουμπάμε στην επιφάνεια κουταλιές άλειμμα σοκολάτας και τα μισά σπασμένα σοκολατάκια. Απλώνουμε σε στρώση από πάνω το μείγμα βανίλιας.
6. Ψήνουμε στην κάτω σχάρα για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει.
7. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα για να λιώσει όσο είναι ζεστό.
8. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με τα σπασμένα σοκολατάκια κι αχνίζουμε ελαφρά. Συμβουλή: διπλασιάστε τη δόση, δεν μένει ψίχουλο !!!!