Banoffee με μπισκότο
Banoffee με μπισκότο
Φανταστικό γλυκό με μπισκότο που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
Ξεκινάμε τη συνταγή
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 22 ή 24 εκ.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή και την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε το μείγμα στην φόρμα και το πατάμε καλά με ένα κουτάλι.
- Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα και αφού το αφήσουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, το χαμηλώνουμε κι άλλο.
- Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο μέχρι να καραμελώσει και να σκουρύνει ελαφρά, να πάρει το χρώμα που έχουν οι καραμέλες γάλακτος.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την παχύρρευστη κρέμα.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσοχή, το γάλα δεν πρέπει να σκουρύνει πολύ κατά το βράσιμο, γιατί όταν κρυώσει θα σκληρύνει πολύ!
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
- Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα και σοκολάτα.
- Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο και παγώνουμε το banoffee.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε με την χτυπημένη κρεμά, με ξύσμα σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα.