• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
88
  • 250 γραμ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 3 ώριμες αλλά γερές μπανάνες
  • 1συσκευασία (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • ξύσμα σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα γεμιστά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Banoffee με μπισκότο

    Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 22 ή 24 εκ.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή και την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Στρώνουμε το μείγμα στην φόρμα και το πατάμε καλά με ένα κουτάλι.

    Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει.

    Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα και αφού το αφήσουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, το χαμηλώνουμε κι άλλο.

    Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο μέχρι να καραμελώσει και να σκουρύνει ελαφρά, να πάρει το χρώμα που έχουν οι καραμέλες γάλακτος.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την παχύρρευστη κρέμα.

    Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

    Προσοχή, το γάλα δεν πρέπει να σκουρύνει πολύ κατά το βράσιμο, γιατί όταν κρυώσει θα σκληρύνει πολύ!

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.

    Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα και σοκολάτα.

    Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο και παγώνουμε το banoffee.

    Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε με την χτυπημένη κρεμά, με ξύσμα σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα.

    Κάτι μαγειρεύεται