• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
122

Για την βασιλόπιτα με σοκολάτα

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (60-70% κακάο)
  • 100 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο
  • 50 γρ. αλεσμένο φουντούκι
  • 10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 10 χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 6 κ.σ. αμαρέτο λικέρ (ή κονιάκ)
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
  • άχνη για το τελείωμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο

    Την αναποδογυρίζουμε αφού κρυώσει για 10΄

    Βασιλόπιτα με σοκολάτα

    Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Βουτυρώνουμε ταψί 35 εκατοστών, και στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση (για εύκολο ξεφορμάρισμα).

    Ζεσταίνουμε το αμαρέτο, και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα μας.

    Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να μαλακώσουν τα φρούτα και να κρυώσει το λικέρ.

    Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder σε ένα μπολ.

    Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός, χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.

    Το μίγμα μας πρέπει να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Θέλει 5 λεπτά συνεχές χτύπημα.

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα), και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.

    Όση περισσότερη ώρα χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, τόσο χάνεται η μυρωδιά του αυγού από το γλυκό.

    Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, τα φρούτα με το λικέρ, το αμύγδαλο, το φουντούκι και το αλάτι.

    Τέλος απαλά, ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.

    Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψί.

    Μπήγουμε το φλουρί.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 55 λεπτά περίπου.

    Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να σταθεί στο ταψί για 10 λεπτά.

    Αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, τη βάζουμε σε πιατέλα και αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με το λαχταριστό γλάσο σοκολάτας.

    Διαβάστε και το μυστικό επιτυχίας για την ωραιότερη και πιο αφράτη βασιλόπιτα.

    Δείτε την ιστορία της βασιλόπιτας εδώ:

    Για μεγαλύτερη σοκολατένια απόλαυση, περιχύστε τη βασιλόπιτα με σοκολάτα με το παρακάτω πανεύκολο γλάσο:

    γλαάσο σοκολάτασ - γλάσο σοκολάτασ για κέικ - γλάσο σοκολάτασ γυαλιστερό
    Διαφήμιση

    Ποιά άλλη βασιλόπιτα αγαπάς;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται