Βασιλόπιτα με σοκολάτα
Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτυρώνουμε ταψί 35 εκατοστών, και στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση (για εύκολο ξεφορμάρισμα).
Ζεσταίνουμε το αμαρέτο, και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα μας.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να μαλακώσουν τα φρούτα και να κρυώσει το λικέρ.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder σε ένα μπολ.
Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός, χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Το μίγμα μας πρέπει να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Θέλει 5 λεπτά συνεχές χτύπημα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα), και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.
Όση περισσότερη ώρα χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, τόσο χάνεται η μυρωδιά του αυγού από το γλυκό.
Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, τα φρούτα με το λικέρ, το αμύγδαλο, το φουντούκι και το αλάτι.
Τέλος απαλά, ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.
Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψί.
Μπήγουμε το φλουρί.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 55 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να σταθεί στο ταψί για 10 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, τη βάζουμε σε πιατέλα και αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με το λαχταριστό γλάσο σοκολάτας.
Διαβάστε και το μυστικό επιτυχίας για την ωραιότερη και πιο αφράτη βασιλόπιτα.