• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 350 γραμ. βούτυρο
  • 300 γραμ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 200 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολατα (60-70% κακάο)
  • 100 γραμ. αλεσμένο αμύγδαλο
  • 50 γραμ. αλεσμένο φουντούκι
  • 150 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
  • άχνη για το τελείωμα
  • 10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 10 χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 6 κ.σ αμαρέτο λικέρ (ή κονιάκ)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο

    Την αναποδογυρίζουμε αφού κρυώσει για 10΄

    Βασιλόπιτα με σοκολάτα

    Για τη βασιλόπιτα με σοκολάτα,

    φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτή η βασιλόπιτα με σοκολάτα είναι πεντανόστιμη και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Στη συνέχεια, για τη σοκολατένια βασιλόπιτα ξεκινάμε με το μίγμα.

    Μίγμα για τη βασιλόπιτα με σοκολάτα

    • Βουτυρώνουμε ταψί 35 εκατοστών, και στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση (για εύκολο ξεφορμάρισμα).
    • Ζεσταίνουμε το αμαρέτο, και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα μας.
    • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να μαλακώσουν τα φρούτα και να κρυώσει το λικέρ.
    • Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder σε ένα μπολ.
    • Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός, χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
    • Το μίγμα μας πρέπει να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Θέλει 5 λεπτά συνεχές χτύπημα.
    • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα), και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.
    • Όση περισσότερη ώρα χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, τόσο χάνεται η μυρωδιά του αυγού από το γλυκό.
    • Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, τα φρούτα με το λικέρ, το αμύγδαλο, το φουντούκι και το αλάτι.
    • Τέλος απαλά, ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.
    • Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψί.
    • Μπήγουμε το φλουρί.

    Ψήσιμο για τη βασιλόπιτα με σοκολάτα

    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς, για 55 λεπτά περίπου.
    • Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να σταθεί στο ταψί για 10 λεπτά.
    • Αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
    • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, τη βάζουμε σε πιατέλα και αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με το λαχταριστό γλάσο σοκολάτας.

    Διαβάστε και το μυστικό επιτυχίας για την ωραιότερη και πιο αφράτη βασιλόπιτα. Αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα είναι τόσο λαχταριστή που δε πρόκειται να μείνει ψίχουλο!

    Για μεγαλύτερη σοκολατένια απόλαυση, περιχύστε τη βασιλόπιτα με σοκολάτα με το παρακάτω πανεύκολο γλάσο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται