Βίδες με κρεμώδη σάλτσα καρυδιών

Υλικά

Για τις βίδες με κρεμώδη σάλτσα καρυδιών

  • 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. θρυμματισμένο μπλε τυρί
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
  • 3/4 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • Τριμμένο τυρί για το γαρνίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο για 1΄.

Το αφαιρούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπλε τυρί.

Βοηθάμε με την κουτάλα να λιώσει και στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα τυριού για 2-3΄ και να κρεμώσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τα καρύδια, 2-3 κουταλιές τριμμένο τυρί, μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Για τα ζυμαρικά

Έχουμε βράσει τις βίδες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι, τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τυριού και καρυδιών.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για πιο ζουμερή σάλτσα.

https://www.argiro.gr/recipe/bides-me-kremodi-saltsa-karudion/