Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις κόβουμε κατά μήκος σε μακρόστενες φέτες πάχους 1 εκ., τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο να ιδρώσουν. Κατόπιν τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές εύπλαστο μείγμα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε στη βάση του φέτες ντομάτας.
- Λαδώνουμε με ένα πινέλο τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές και στρώνουμε τις μισές στο ταψί.
- Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μακρόστενα λεπτά μπιφτέκια τα οποία ακουμπάμε πάνω στις μελιτζάνες – φροντίζουμε να έχουν όσο το δυνατόν το ίδιο σχήμα.
- Ακουμπάμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι από μία φέτα ντομάτας και κλείνουμε με μία φέτα μελιτζάνας, φτιάχνουμε δηλαδή σάντουιτς μελιτζάνας με μπιφτέκι.
- Καλύπτουμε το καθένα με μία φέτα ντομάτας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη θρυμματισμένη φέτα και την κεφαλογραβιέρα.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί και με ένα κουτάλι ισομοιράζουμε το μείγμα γιαουρτιού πάνω στις μισοψημένες μελιτζάνες.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.