Ριγανατο φαγητο απο την Αργυρω.Γρηγορο γευστικο και θρεπτικο. Συκωτι μοσχαρισιο λαδοριγανη με μπολικο λεμονι και ριγανη απιστευτος συνδιασμος

Ριγανατο φαγητο απο την Αργυρω.Γρηγορο γευστικο και θρεπτικο. Συκωτι μοσχαρισιο λαδοριγανη με μπολικο λεμονι και ριγανη απιστευτος συνδιασμος

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
24
  • 250 γραμ. συκώτι (κομμένο σε μικρές μπουκιές)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια)
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Στο τηγανι

    Για το  μοσχαρισιο συκώτι λαδοριγανη 

    Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι πρωτα  ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερο.

    Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το συκώτι σε πολύ μικρές μπουκιές και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.

    Εαν θελετε μπορει να σας το κοψει ο χασαπης σας.

    Τοποθετείτε ένα μεγάλο  τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

    Σοτάρετε το συκώτι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από παντού.

    Πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδια μαζί και τα φρεσκα και το σκορδο.

    Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.

    Σβήνετε με το λευκό κρασί.

    Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.

     Πασπαλίζετε με την  ρίγανη, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται