Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το συκώτι σε πολύ μικρές μπουκιές και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το συκώτι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του τηγανιού προσθέτετε σιγά-σιγά το βούτυρο, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.
Ευχαριστούμε τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου για την παραχώρηση της συνταγής του.
Δείτε και την εύκολη τηγανιά που θα την φτιάξετε σε λίγα μόλις λεπτά. Για γλυκό μετά το βουτυράτο συκώτι σας προτείνω μια Σοκολατόπιτα της στιγμής (δείτε το video).