Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Επιλέγουμε χοιρινά μπριζολάκια λαιμού ή εναλλακτικά, αρνίσια παϊδάκια. Στύβουμε το λεμόνι στο κρέας και κάνουμε μασάζ ολόγυρα, να πάει παντού ο χυμός. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το τρίβουμε να καρυκευτεί καλά.
- Μεταφέρουμε τα μπριζολάκια σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια και το κρασί.
- Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για περίπου μία ώρα, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο (1/4 φλιτζ.) και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε να ζεσταθεί και να λαδωθεί για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί και με ένα κουτάλι προσθέτουμε το ρύζι γύρω από το κρέας.
- Συμπληρώνουμε βραστό νερό ή ζωμό τόσο όσο να καλύπτει το ρύζι (περίπου 1½ λίτρο).
- Ανακατεύουμε τα υλικά και ακουμπάμε φέτες λεμονιού στην επιφάνεια του πράσινου ρυζιού.
- Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να φουσκώσει το ρύζι, ελέγχοντας ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνοντας, αν είναι αναγκαίο, λίγο ζεστό νερό.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά.
- Το σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.