Cake pops

Cake pops, με κέικ και επικάλυψη σοκολάτας. Μία εύκολη συνταγή με κέικ που περίσσεψε, λίγα υλικά και φανταστική σοκολατένια επικάλυψη!

Εύκολη
0:55

40

5 λεπτά

5 λεπτά

cake pops

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ CAKE POPS

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Εξοπλισμός

Μπεν Μαρί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ CAKE POPS

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ το κέικ σε ψίχουλα. Εναλλακτικά το βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει τρίμμα.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει το μείγμα σαν πλαστελίνη που πλάθεται σε μπαλάκια.
  3. Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια σε μεγέθους καρυδιού.
  4. Τα ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Παγώνουμε για μερικές ώρες μέχρι να σφίξουν και να μπορώ να κολλήσω επάνω τους τα ξυλάκια.
  6. Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  7. Βουτάμε την άκρη από τα ξυλάκια στη σοκολατα και τα καρφώνουμε πάνω στα cake pops.
  8. Παγώνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για περίπου 45 λεπτά.
  9. Μετά, βουτάμε ένα ένα τα κεικ ποπ στη λιωμένη σοκολατα και διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.
  10. Διατηρούμε τα κεικ ποπς στο ψυγείο αν κάνει ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. H λογική των cake pops είναι να χρησιμοποιήσoυμε το μπαγιάτικο κέικ, γι’ αυτό να βάλτε ό,τι περισσεύματα έχετε.
  2. Είναι στην ουσία ένα ανακάτεμα υλικών για να πάρουμε ένα μείγμα σαν εύπλαστη πλαστελίνη.
  3. Η υγρασία που απαιτεί η συνταγή εξαρτάται από το πόσο στεγνό είναι το κέικ που θα χρησιμοποιήσετε.
  4. Αν βγει πολύ μαλακό, πρόσθετε λίγο τρίμμα κέικ η τριμμένα μπισκότα. Αν βγει πολύ στεγνή η ζύμη τότε συμπληρώστε λίγη πραλίνα ή λίγο τυρί κρέμα.
  5. Η γλύκα τους εξαρτάται από εσάς και μόνο εσάς. Αν θέλετε πιο γλυκιά τη ζύμη προσθέστε λίγο μέλι ή ζάχαρη άχνη.
  6. Παγώστε τα για καλύτερο αποτέλεσμα.
  7. Στο θέμα του στολισμού και της εμφάνισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι σας αρέσει.
Απόρρητο