Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ CAKE POPS
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ CAKE POPS
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ το κέικ σε ψίχουλα. Εναλλακτικά το βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει τρίμμα.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει το μείγμα σαν πλαστελίνη που πλάθεται σε μπαλάκια.
- Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια σε μεγέθους καρυδιού.
- Τα ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.
- Παγώνουμε για μερικές ώρες μέχρι να σφίξουν και να μπορώ να κολλήσω επάνω τους τα ξυλάκια.
- Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Βουτάμε την άκρη από τα ξυλάκια στη σοκολατα και τα καρφώνουμε πάνω στα cake pops.
- Παγώνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για περίπου 45 λεπτά.
- Μετά, βουτάμε ένα ένα τα κεικ ποπ στη λιωμένη σοκολατα και διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.
- Διατηρούμε τα κεικ ποπς στο ψυγείο αν κάνει ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- H λογική των cake pops είναι να χρησιμοποιήσoυμε το μπαγιάτικο κέικ, γι’ αυτό να βάλτε ό,τι περισσεύματα έχετε.
- Είναι στην ουσία ένα ανακάτεμα υλικών για να πάρουμε ένα μείγμα σαν εύπλαστη πλαστελίνη.
- Η υγρασία που απαιτεί η συνταγή εξαρτάται από το πόσο στεγνό είναι το κέικ που θα χρησιμοποιήσετε.
- Αν βγει πολύ μαλακό, πρόσθετε λίγο τρίμμα κέικ η τριμμένα μπισκότα. Αν βγει πολύ στεγνή η ζύμη τότε συμπληρώστε λίγη πραλίνα ή λίγο τυρί κρέμα.
- Η γλύκα τους εξαρτάται από εσάς και μόνο εσάς. Αν θέλετε πιο γλυκιά τη ζύμη προσθέστε λίγο μέλι ή ζάχαρη άχνη.
- Παγώστε τα για καλύτερο αποτέλεσμα.
- Στο θέμα του στολισμού και της εμφάνισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι σας αρέσει.