Εκτέλεση
Για τη βάση του cheesecake
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βραχούν. Αν θέλουμε, ρίχνουμε πρέζα κανέλας. Τα στρώνουμε σαν βάση σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. Φροντίζουμε λίγο να ανασηκώσουμε τα πλαϊνά. Παγώνουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα
Βάζουμε στον κάδο το μαλακό τυρί κρέμα και προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια. Άχνη αν θέλετε προσθέτετε ή αφαιρείτε ανάλογα με την προτίμηση σας. Τα ανακατεύουμε απαλά σε χαμηλή ταχύτητα, 1-2′ να αφρατεύουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι. Προσθέτουμε την πολύ κρύα χτυπημένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει το μείγμα και να στέκεται, για 4-5′.
Ρίχνουμε την κρέμα τυριού πάνω στην κρύα βάση μπισκότου. Τυλίγουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για μερικές ώρες, 4-5 περίπου, να σφίξει. Ετοιμάζουμε το ζελέ φρέσκιας φράουλας.
Για το ζελέ φράουλα
Κρατάμε μικρές ώριμες και γερές φράουλες με το κοτσάνι τους στην άκρη για να καλύψουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5´-7′ να φουσκώσουν .
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Μάθετε περισσότερα για το σωστό πλύσιμο και καθάρισμα της φράουλας.
Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε μπολ με 1/2 φλ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Τις αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τους χυμούς τους, να μαραθούν δηλαδή ελαφρά.
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες.
Στύβουμε τη ζελατίνη και την διαλύουμε καλά στο ζεστό νερό. Το προσθέτουμε στον πούρε φράουλας και ανακατεύουμε καλά.
Κρατάμε λεγες κουταλιές στην άκρη και το υπόλοιπο το κάνουμε στρώση πάνω στο παγωμένο τσιζκέικ.
Γαρνίρουμε ολόγυρα την επιφάνεια με τις ολόκληρες φρέσκες φράουλες τις και περιχύνουμε με το λίγο ζελέ φράουλα που κρατήσαμε στην άκρη.
Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ και όλο το γλυκό. Για μια νύχτα σίγουρα.
Αν θέλετε το ζελέ φράουλας να βγει πολύ σφιχτό προσθέστε 3 φύλλα ζελατίνη επιπλέον.