"
Πλούσια γεύση, που αν αρχίσεις δε σταματάς τις βουτιές! Απαραίτητο το γιαούρτι στο πλάι, για να δροσίζει την κάθε μία πλούσια...

Πλούσια γεύση, που αν αρχίσεις δε σταματάς τις βουτιές! Απαραίτητο το γιαούρτι στο πλάι, για να δροσίζει την κάθε μία πλούσια μπουκιά.

    Βαθμολογήστε

    Για το τσίλι κον κάρνε (Chili con carne)

    • 4 φέτ. μπέικον
    • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
    • 3 σκελ. σκόρδο
    • 1 κ.σ. τσίλι σκόνη
    • 1 κ.σ. κύμινο
    • 2 κ.σ. πάπρικα
    • 2 κ.σ. ρίγανη
    • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 1 μπουκάλι μπύρα 330 ml
    • 1 κ.σ. κακάο
    • 1 συσκ. (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
    • 400 γρ. μαύρα φασολιά βρασμένα
    • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
    • Τριμμένη γραβιέρα ή γκούντα
    • 2-3 φρέσκα φρέσκα κρεμμύδια
    • Γιαούρτι με λίγο λεμόνι
    • Τορτίγιας (μεξικάνικες πίτες)

    Για τα corn chips

    • Τορτίγιες φρέσκες
    • 1 κύβο λαχανικών
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

    Διατροφικός Πίνακας

    Διατροφική Αξία ανά μερίδα
      * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

      * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

      Για το ντιπ γιαουρτιού του τσίλι κον κάρνε

      Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, στάζουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το φαγητό.

      Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά για 5′-6′ να γίνει τραγανό.

      Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

      Το θρυμματίζουμε.

      Πετάμε όλο το λίπος και κρατάμε μόνο μια κουταλιά, σε δυνατή φωτιά.

      Διαφήμιση

      Για τον κιμά

      Ροδίζουμε τον κιμά για 8′ διαλύοντας τον σε μικρά κομματάκια.

      Τον κρατάμε σε πιατέλα για το τσίλι κον κάρνε.

      Σε 1 κ.σ. λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά να μαραθούν.

      Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

      Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και τον πελτέ.

      Τρίβουμε και ψήνουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για λίγα λεπτά.

      Σβήνουμε με την μπύρα.

      Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

      Ξαναβάζουμε τον ψημένο κιμά στα υλικά.

      Προσθέτουμε το κακάο, τις ντομάτες, το ζωμό βοδινού, τα φασόλια και λίγο νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά.

      Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να πυκνώσει πολύ η σάλτσα για το τσίλι κον κάρνε και να δέσει καλά.

      Ρίχνουμε ταμπάσκο και προσθέτουμε αλάτι.

      Μοιράζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με τρίμματα τραγανό μπέικον, τυρί τριμμένο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και γιαούρτι.

      Σερβίρουμε με ψημένες τορτίγιες ή corn chips.

      Για τα corn chips (τραγανές τορτίγιες)

      Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών στο ελαιόλαδο.

      Αλείφουμε τις τορτίγιες και σπάμε σε κομμάτια.

      Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να τραγανίσουν.

      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Κάτι μαγειρεύεται

      Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

      Εγκατάσταση
      ×