Εκτέλεση
Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, στάζουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το φαγητό.
Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά για 5′-6′ να γίνει τραγανό.
Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Το θρυμματίζουμε.
Πετάμε όλο το λίπος και κρατάμε μόνο μια κουταλιά, σε δυνατή φωτιά.
Για τον κιμά
Ροδίζουμε τον κιμά για 8′ διαλύοντας τον σε μικρά κομματάκια.
Τον κρατάμε σε πιατέλα για το τσίλι κον κάρνε.
Σε 1 κ.σ. λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά να μαραθούν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και τον πελτέ.
Τρίβουμε και ψήνουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με την μπύρα.
Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Ξαναβάζουμε τον ψημένο κιμά στα υλικά.
Προσθέτουμε το κακάο, τις ντομάτες, το ζωμό βοδινού, τα φασόλια και λίγο νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να πυκνώσει πολύ η σάλτσα για το τσίλι κον κάρνε και να δέσει καλά.
Ρίχνουμε ταμπάσκο και προσθέτουμε αλάτι.
Μοιράζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με τρίμματα τραγανό μπέικον, τυρί τριμμένο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και γιαούρτι.
Σερβίρουμε με ψημένες τορτίγιες ή corn chips.
Για τα corn chips
Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών στο ελαιόλαδο.
Αλείφουμε τις τορτίγιες και σπάμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να τραγανίσουν.